Tilbake

Arrangement

Kongsberg kunstforening - Anne Knutsen - "Forskyvninger"

Kongsberg Kunstforening
kongsbergkunstforening@gmail.com
 
Lokasjon: Kongsberg
Lokasjon: Låven, Myntgt. 3
Kategori: Musikk, kunst og scene
Pris: Gratis
https://www.kongsbergkunst.no/utstilling/anne-knutsen
https://anneknutsen.no/

Beskrivelse:
Kongsberg kunstforenings sitt bidrag til årets Glogerfestspill.
Knutsen arbeider i flatvev med store tekstiler i et minimalistisk formspråk. Ved å utfordre forholdet mellom tråd og vevteknikk, bygger hun flater med immaterielle kvaliteter. Det flyktige, bevegelige og ustabile som oppstår når lyset treffer den vevde materien, setter flatene i spill.

Anne Knutsen (f. 1956, Bergen), bor og arbeider i Ski. Hun har diplom fra Kunsthøgskolen i Oslo (1987), og har ved siden av egen kunstnerisk praksis vært ansatt som førsteamanuensis i Tekstil kunst på samme sted fra 1998 til 2018.
Knutsen har stilt ut på Soft galleri, Kunstnerforbundet, Trondheim Kunstmuseum og Ram galleri, og deltatt på en rekke gruppeutstillinger i inn- og utland, bla Høstutstillingen, Årsutstillingen, Contextile 2022, Portugal.Arbeidene hennes er innkjøpt til samlingene ved Nasjonalmuseet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Staten Konstråd, Sveri
ge.
Knutsen har utført flere kunstoppdrag i offentlige rom, blant annet for Byåsen og Molde videregående skoler, og vært kurator for en rekke offentlige kunstprosjekter, blant annet for Operahuset i Oslo, Nationaltheatret stasjon og Rogaland Teater.
Del